facebooktwitteryoutube
Hjem Nyheter
in Blogg - 23 Apr, 2015
by admin - no comments
Nyheter på nett

8514767-new-york-times

Internett har gjort nyheter lett tilgjengelig for alle. I hvert fall har det vært slik i mange år, for de fleste nettaviser og nyhetssider har hittil vært gratis tilgjengelige. Nå er det stadig flere nettaviser som tar betalt for tjenestene sine. Nettavisene vil selvsagt tjene penger, men når de tar betalt, kan de også miste mange lesere.

Spesielt lesere som abonnerer på papiraviser, eller som liker å lese mange nettaviser, kommer til å begrense nyhetslesing på nettet. Så lenge nettavisene var gratis, kunne man besøke mange sider og få mange innfallsvinkler på sakene. Med abonnementstjenester vil de fleste bare betale for én side, og de som har lite penger vil ikke betale for noen nettaviser. Det kan føre til at nyheter bli vanskeligere tilgjengelig for mange.

Heldigvis finnes det fortsatt nyhetssider som er gratis, og de kommer kanskje til å få økt popularitet. De fleste vil gjerne holde seg oppdatert på nyhetsfronten, men for folk som har lite penger, er det uaktuelt å betale for nettaviser og nett-TV. Mange frykter også at nettsidene til NRK skal bli betalingssider. I dag er NRK en av svært få gratis nett-TV-sider, og mange setter stor pris på muligheten til å se TV-program der.