facebooktwitteryoutube
Hjem Nyheter
in Blogg - 17 Apr, 2015
by admin - no comments
Miljøvern

ecology

Miljøvern er en aktuell sak flere steder i verden. I Kina sliter de med svært høy luftforurensing i mange byer, men nå er myndighetene endelig i ferd med å ta tak i problemet. Dessverre er problemene så store at det antakelig vil ta flere tiår før luftkvaliteten er bra nok. Den dårlige luften fører til store helseproblemer hos befolkningen, og protester mot myndighetene. Kina er også plaget av vannforurensing, og mange lokale innbyggere protesterer også mot dette. Heldigvis er det også stadig flere organisasjoner i Kina som tar tak i problemene og prøver å rydde opp.

Også i Brasil har det vært fokus på miljøproblemene. En av innsjøene som sliter, er innsjøen som skal være olympisk arena for roing under OL i 2016. Den siste tiden har innsjøen slett ikke vært kjent som en idyll. I stedet har den skapt overskrifter på grunn av at det flyter tusenvis av døde fisker i vannet. De lokale innbyggerne hevder at problemet har vært vedvarende i mange år, men kanskje OL kan få myndighetene til å ta problemene på alvor.

I Norge har dumpingen av gruveavfall i Førdefjorden skapt overskrifter, og denne saken har også vakt stor oppsikt andre steder i verden.