facebooktwitteryoutube
Hjem Nyheter
in Blogg - 19 Apr, 2015
by admin - no comments
Medisin

183709-scientist

Det blir stadig gjort nye fremskritt innen fagområdet medisin. En av de største nyhetene de senere dagene, er at det har blitt framstilt en malariavaksine som skal gi ganske god virkning. Selv om malaria ikke er et problem i Norge, dør det årlig mer enn 600 000 mennesker av denne myggoverførte sykdommen på verdensbasis. Hittil har man bare kunnet forebygge sykdommen ved hjelp av myggnett, men med en vaksine håper man å redde svært mange liv hvert år.

En annen medisinsk nyhet er at flere barnesykdommer har blomstret opp i vestlige land. Sykdommer som kikhoste og meslinger har vært sjeldne de siste tiårene, på grunn av effektiv vaksinering. Men i senere år er det stadig flere som velger å ikke vaksinere barna, og disse barna er svært utsatt for smitte dersom sykdommen dukker opp.

Meslinger er den mest dødelige barnesykdommen i verden, og den kan også føre til store skader hos barn som overlever. Disse sykdommene kan man lett beskytte seg mot, men mange er mer redd for vaksinen enn for sykdommen. Det kan skyldes at dagens nybakte foreldre aldri har opplevd store epidemier av disse sykdommene, men det er ikke mange tiår siden kikhoste og meslinger også tok mange liv her i Norge.