facebooktwitteryoutube
Hjem Nyheter
in Blogg - 21 Feb, 2019
by admin - no comments
Liverpool Football Club – blant de aller største!

Det finnes mange store fotballklubber rundt om i verden, men få, om noen, får den samme reaksjonen som når navnet til Liverpool FC kommer opp. De aller fleste, enten de er interessert i fotball eller ikke, har en mening om de røde fra byen ved elven Merseys bredder, uavhengig hvor i verden en bor.

Trofaste fans

De beste spillerne og de største trofeene eller de verste skuffelsene og de vondeste hendelsene. Det er mye å snakke om og mene noe om rundt Liverpool FC, og det er sjeldent kjedelig å følge klubben. The Liverpool Way er et kjært mantra for klubbens fans og kjærlighetsforholdet mellom klubb og fans er tydelig.

Gjennom medgang og motgang har klubbens fans fylt opp tribunene og laget god atmosfære, hvor spesielt den verdenskjente Spion Kop har blitt et symbol på Liverpools supportere. Selv med bare sitteplasser kan denne kortsiden skremme vannet av den mest meritterte motstander, og da spesielt på de legendariske, og ofte avgjørende, europacup-kveldene.

Til neste år …

I Premier League har det vært noen magre tiår, og Liverpool har faktisk aldri vunnet denne. Klubben har vært veldig nærme noe år, og i mai har frasen «Til neste år …» blitt en kjenningsmelodi. Den dagen Kopshop selger en trøye med «I år!!», så kan det fort bli en bestselger.

Liverpool er fortsatt en av de mest suksessrike klubbene i England, og ikke minst en av de mest populære. Fansen finnes over hele verden, og det er ikke mange klubber som kan skryte av å ha flere. Med nye tider på vei vil det bli flere, noe den norske supporterklubben er et synlig bevis på.

Evig kjærlighet

Fansen til Liverpool har vært gjennom mange prøvelser opp gjennom, blant annet med de fryktelige katastrofene i siste halvdel av 80-tallet. Dette har nok vært med på å definere forholdet mellom klubb og supportere, og den dag i dag så skiller nok dette forholdet seg mye fra veldig mange andre klubber av Liverpools størrelse.