facebooktwitteryoutube
Hjem Nyheter
in Blogg - 09 Apr, 2015
by admin - no comments
Internett

650609-closeup-of-internet-url-address

Internett er utbredt over hele verden, selv om enkelte land opplever sensur og begrensninger i hvilke sider de kan bruke. Likevel er nettet aktivt når folk skal kommunisere med hverandre, og når det skal arrangeres samlinger eller demonstrasjoner. I Norge så man et godt eksempel på dette da unge muslimer slo ring rundt synagogen i Oslo. Dette ble arrangert via Internett. I andre land har ungdom brukt Internett til å organisere protester mot myndighetene.

Internettet er også aktivt i bruk blant svindlere. Mange har blitt narret av falske e-poster, og har overført penger til svindlere. Seriøse selskaper vil aldri kreve inn penger på denne måten, derfor må man aldri betale penger dersom man får en e-post med krav om penger. Hvis e-posten påstås å komme fra et kjent foretak, bør man kontakte foretaket. Alle foretak vil gjerne vite om denne typen svindel, slik at de kan advare kundene sine.

Selv om sosiale medier fortsatt er populære, er det stadig flere unge som flykter fra disse nettsidene. Mange sosiale medier har problemer med å holde på brukerne og skaffe nye brukere, og noen spår at flere store nettsider kan forsvinne om få år. Det avhenger selvsagt av hvor aktive brukerne er.