facebooktwitteryoutube
Hjem Nyheter
in Blogg - 12 Jan, 2016
by admin - no comments
Fotoverdens nyheter

Det skjer mye nytt i fotoverden, akkurat som i resten av verden. Det er en stadig digital utvikling og visse trender som gjør seg stadig mer gjeldende blant fotointeresserte. Vi kan for eksempel nevne at det har blitt populært å fremkalle bilder igjen, vi fremkaller bilder direkte fra Instagram, polaroidkameraet er tilbake, og vi kjøper fototilbehør til mobiltelefonen.

Tidligere når man tok analoge bilder var fremkalling den eneste muligheten man hadde for å se bildene man hadde tatt. Da var det snakk om prøving og feiling – og alle feilslagene ble fremkalt. Nå kan man derimot fremkalle digitale bilder på nettet og ofte forstørre dem i prosessen. Da kan man velge ut de bildene man liker best og fremkalle kun dem, eller bestille en fotobok med favorittbilder fra en bestemt hendelse.

Det har i det siste blitt stadig mer populært å fremkalle Instagram-bildene man har tatt. Mange internettaktører og applikasjoner tilbyr fremkalling og i en rekke ulike formater. De mest populære fremkallingene er små, kvadratiske bilder som kan henges på kjøleskapet eller korktavlen, og noen tilbyr også bilder med magnetisk bakside.

Polaroidkameraet er tilbake. Kameraet hvor bildene kommer ut med én gang. Kameraet hadde sin storhetstid lenge før digitale kameraer ble oppfunnet, og selskapet Polaroid slo seg konkurs i 2008 fordi alle ville ha digitalkameraer. Men plutselig fikk øyeblikkskameraet en ny revolusjon, og det lages i dag stadig nye modeller av polaroidkameraer.

Det siste nye er at produsentene av mobiltelefoner konkurrerer om å ha de beste mobilkameraene. Og med et godt mobilkamera, trenger man ikke et annet digitalt kamera. Spesielt ikke om man går til innkjøp av stativer, objektiver og droner i alle mulige fasonger, som passer til for eksempel Apples iPhone.