facebooktwitteryoutube
Hjem Nyheter
in Blogg - 02 Sep, 2016
by admin - no comments
De beste lånemulighetene

loan_291968042Det har aldri vært enklere å ta opp lån. I dag kan du få lån i løpet av bare noen minutter, men selv om det er raskt og enkelt, gjelder det å tenke seg litt om før man inngår et lån. Det er et par ting du bør ta deg tid til å sjekke.

Renter og avdrag

Rentesatsen kan variere ganske mye mellom ulike lån og mellom ulike lånegivere, og du kan spare penger på å sammenligne lån hos sammenligningssider som Fair Lån før du bestemmer deg. Sjekk den effektive renten på DinSide, og regn ut hvor mye du må betale i avdrag per måned. Det er viktig at du har råd til å betjene lånet du tar opp, slik at du ikke får betalingsvansker.

Nedbetalingstid

Nedbetalingstiden for et lån kan variere. Noen lån har kort nedbetalingstid. Det betyr at du må betale mer per måned for å nedbetale lånet, men samtidig rekker ikke renten å bygge seg like mye opp når nedbetalingstiden er kort. Lån med lang nedbetalingstid har lavere avdrag per måned, men samlet sett, når renten er medregnet, kan slike lån være dyrere.

Lånetype

Husk at ulike typer lån har svært ulike vilkår. Kreditt er ganske kostbart, det samme gjelder SMS-lån. Spesielt SMS-lån kan ha veldig høy rente, som man kan lese mer om her på e24. Dette må du være klar over. Forbrukslån har lavere rente enn kredittkort, men det er likevel viktig å sjekke renten og sammenligne lånene. Hvis du tar deg tid til å vurdere egen betalingsevne og velger et lån med gode vilkår, kan du spare deg mange bekymringer senere.

Vurder behov og betalingsevne

Skal du ta opp lån, må lånet være minst mulig. Ikke ta opp lån til unødige ting. Noen ganger er det bedre å spare penger i stedet for å låne. Lån skal være en siste utvei. Prøv også å betale ned lånet raskest mulig. Da blir rentekostnaden lavest.