facebooktwitteryoutube
Hjem Nyheter
in Blogg - 07 Apr, 2015
by admin - no comments
Data

718500-data-illustration

Det skjer alltid noe nytt innenfor data og elektronikk. Noen ganger er det vanskelig å følge med på alt som skjer, og det kan virke som nye datamaskiner blir utdaterte over natten. Det fører til at mange bytter PC og datamaskin oftere enn de kanskje trenger. Det er nemlig ikke alltid sikkert at de nye maskinene er bedre.

Med Internett på mobilen, er det mange som spår PC-ens død. Den stasjonære datamaskinen vil nok fremdeles ha en framtid, men den bærbare PC-en kan bli erstattet av mobiler. Det har også dukket opp en ny versjon av Google Glass, altså briller med innebygget dataskjerm. Mange har kjøpt disse brillene allerede, mens andre nøler, og er usikre på om det hele er en døgnflue. Nå skal det italienske brillemerket Luxottica lage en ny og stilig variant av brillene.

Internett og data kan brukes til så mangt. I Nepal har Internett blitt brukt til kommunikasjon etter at det kraftige jordskjelvet ødela telefonnettet mange steder i slutten av april. Internettet i landet har også blitt skadet, men Nepal Telecom er fortsatt operativt i store deler av landet. Internett brukes også aktivt til å lete etter savnede personer eller søke etter informasjon om venner og bekjente som er rammet av jordskjelvet.